Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţi

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019 la Cahul

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019 la Cahul
18 mai 2019, Cahul – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a alăturat iniţiativei Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova de a sărbători Ziua Europei în afara Chişinăului. Anul acesta, "Orăşelul European" a fost găzduit de „Capitala Naţională a Tineretului 2019” – municipiul Cahul.

Vizitatorii standului MAEIE din „Orăşelul European”, amplasat în scuarul Pieţei Independenţei de la Cahul, au avut posibilitatea de a fi informaţi despre Parteneriatul Estic, Acordul de Asociere și oportunităţile oferite de cooperarea RM-UE şi de a participa la quiz-urile de cultură generală pe tema integrării europene, fiind apreciaţi cu premii.

Vorbind despre integrarea europeană a Republicii Moldova, secretarul de stat, Daniela Morari a menționată că „doar prin efort comun, încredere, solidaritate putem reuși”.

Ediția 2019 a „Orășelului European" a celebrat câteva aniversări semnificative: 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere RM-UE și 5 ani de la intrarea în vigoare a regimului de călătorii fără vize în Uniunea Europeană.

Participarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene la eveniment se înscrie în lista activităţilor de celebrare a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic şi a oferit vizibilitate eforturilor întreprinse și rezultatelor atinse de țară noastră pe calea integrării europene, pe parcursul ultimilor ani.
 
 
 

 

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md