Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Republica Moldova celebrează ziua Europei la Strasbourg

Republica Moldova celebrează ziua Europei la Strasbourg07.05.2019

În perioada 4-5 mai 2019, la Strasbourg, a fost celebrată Ziua Europei și 70 de ani ai Consiliului Europei, precum și 60 de ani ai Curții Europene pentru Drepturile Omului. La evenimentul Sfârșit de săptămână cu Europa, organizat de către municipalitatea or.Strasbourg și Consiliul Europei, în parcul Orangerie, a fost reprezentată și Republica Moldova.

Standul țării noastre, alături de alte state membre ale Consiliului Europei, a cuprins picturile Ecaterinei Vorona și studenților de la Facultatea Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, precum și materiale informaționale și dulciuri naționale. Standul a fost vizitat atât de cetățenii RM din regiune, cât și de numeroși vizitatori care au descoperit pitorescul și aromele țării noastre.

Totodată, cu suportul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost prezentat un recital muzical cu Geta Burlacu și AMTAP Jazz Trio, care a încântat publicul.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md