Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Candidata Republicii Moldova a fost aleasă în Comitetul European pentru Drepturile Sociale

Candidata Republicii Moldova a fost aleasă în Comitetul European pentru Drepturile Sociale07.03.2019

Candidata Republicii Moldova, Tatiana Puiu, a fost aleasă în calitate de membru al Comitetului European pentru Drepturile Sociale (CEDS). Alegerile au avut loc astăzi, 6 martie 2019, în cadrul reuniunii Delegaților Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Mandatul în calitate de membru al CEDS este pentru o durată de 6 ani.

Tatiana Puiu, avocat cu experienţă în jurisdicţia Curţii Europene a Drepturilor Omului, este actualmente şi consultantă de proiecte în cadrul organizaţiei internaţionale Freedom House.

Alegerile pentru poziţiile vacante în CEDS au avut loc în perioada decembrie 2018 - februarie 2019. În etapa finală au fost doi candidați pentru un loc vacant. Per total, la concursul pentru suplinirea a 6 mandate ale celor 5 grupuri CEDS au fost aleși experții din partea Danemarcei, Federaţiei Ruse, Franţei, Turciei, Ungariei și Republicii Moldova.

Notă:
Comitetul European pentru Drepturile Sociale (CEDS) este organul principal de monitorizare al implementării Cartei Europene Sociale a Consiliului Europei, garantând drepturile sociale și economice fundamentale. Subiecte precum drepturile omului vizavi de ocuparea forței de muncă, sănătate, educație, protecție socială și bunăstare sunt în vizorul prioritar al CEDS.

Carta Europeană Socială plasează un accent deosebit pe protecția persoanelor vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă, copiii, persoanele cu dizabilități, migranți, oferind o protecție vastă și completă a drepturilor sociale.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md