Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Conferința de totalizare a Proiectului Comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei
Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova

Conferința de totalizare a Proiectului Comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei <br><i>Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova</i>15.12.2018

La 14 decembrie 2018, Ambasadorul Corina Călugăru, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, inclusiv în capacitatea sa de Coordonator tematic pentru politica informațională a Consiliului Europei (TC-INF), a participat la Conferința de totalizare a Proiectului Comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova, care a avut loc la Chișinău.

Ambasadorul Corina Călugăru a evocat importanța acțiunilor de cooperare continuă a RM cu Consiliul Europei. În domeniul mass-media din 2010 este al treilea proiect implementat și cu suportul Uniunii Europene. „Proiectul actual a reușit pe filiera legislativă elaborarea și adoptarea Codului serviciilor media audiovizuale, Concepţia națională de dezvoltare a mass-media, Legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale, Concepţia securităţii informaţionale a Republicii Moldova. Eficiența și impactul noului cadru normativ va depinde de modalitatea de implementare de către instituțiile de resort.”

De asemenea, au fost remarcate rezultatele practice ale acțiunilor realizate care au contribuit la dezvoltarea capacităților media ale instituțiilor beneficiare, precum Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Teleradio-Moldova, Teleradio-Găgăuzia, crearea Centrului de instruire al Teleradio-Moldova, producerea noilor filme documentare la Telefilm-Chișinău, premiate deja cu premiile ADAMI, etc.

Participanții au efectuat un schimb de opinii vizavi de necesitatea asigurării durabilității proiectului și continuării abordărilor în vederea identificării unor soluții noi și realizări în domeniul competitivității mass-media din țară.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md