Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Candidatul Republicii Moldova a fost ales pentru poziţia de membru GRETA

Candidatul Republicii Moldova a fost ales pentru poziţia de membru GRETA09.11.2018

Candidatul Republicii Moldova pentru Grupul de experţi privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane (GRETA), Ana Revenco, a fost aleasă în calitate de membru al acestui mecanism de monitorizare al Consiliului Europei (CoE).

Urmare concursului național, organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ana Revenco a fost selectată drept candidat unic din partea Republicii Moldova.

Alegerile pentru poziţiile vacante GRETA au avut loc în cadrul celei de-a 23-a reuniuni a Comitetului Părţilor la Convenţia CoE privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane din 9 noiembrie 2018 (Strasbourg). La concursul pentru suplinirea a 7 mandate GRETA au fost înaintaţi 24 de candidaţi de către 17 state-părţi la Convenţie (din totalul de 47 state-părți), fiind aleși experții din partea Austriei, Bulgariei, Franței, Georgiei, Irlandei, Italiei și Republicii Moldova.

Informaţii suplimentare
GRETA este organul principal de monitorizare a implementării Convenției Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane, fiind constituit din 15 membri – experți independenți și imparțiali în domeniul drepturilor omului, cu experiență în domeniile vizate de Convenție. Republica Moldova este parte la acest important instrument din 2008, fiind printre primele țări care a semnat și ratificat Convenţia.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md