Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Întâlnirea cu studenţii RM din Strasbourg

Întâlnirea cu studenţii RM  din Strasbourg08.10.2018

La 5 octombrie 2018, echipa Reprezentanţei Permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a organizat întâlnirea tradițională de început de an universitar cu studenţii Republicii Moldova din Strasbourg.

Întâlnirea cu studenţii, devenită deja o tradiţie, este o ocazie de a menţine legătura cu tinerii noştri aflaţi la studii în Strasbourg, dar şi de a-i cunoaşte pe cei care au iniţiat un parcurs academic mai recent. Totodată, pentru studenţi este o oportunitate să-şi întâlnească colegii de studiu originari din RM, să stabilească legătura cu comunitatea locală, precum şi să facă cunoştinţă cu activităţile Reprezentanţei Permanente a RM din Strasbourg.

În cadrul discuţiilor informale, studenţii au împărtășit dificultăţile şi experienţele cu care s-au confruntat la sosirea în regiunea Alsacia, precum obţinerea actelor (viză de studii, certificate lingvistice, etc.), accesul la universitate, găsirea unei locuinţe, etc., informaţiile fiind utile pentru cei care au accesat studiile în acest an.

De asemenea, au fost evaluate proiectele anterioare și discutate eventualele acțiuni ce pot fi dezvoltate în comun de către misiune şi tineri, precum introducerea în politicile Consiliului Europei, dezvoltarea cunoștințelor în domeniul juridic, organizarea stagiilor profesionale.

Adiţional, au fost vociferate noi propuneri şi iniţiative pentru promovarea imaginii ţării în regiune, unde implicarea tinerilor este preţioasă, în special în realităţile academice şi în rândurile studenţilor internaţionali cu care aceştia interacţionează în continuu.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md