Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Provocările şi oportunităţile Inteligenţei Artificiale discutate în cadrul reuniunii TC-INF

Provocările şi oportunităţile Inteligenţei Artificiale discutate în cadrul reuniunii TC-INF13.09.2018

10 septembrie, Strasbourg - Reprezentatul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, în calitatea sa de Coordonator Tematic pentru politica informaţională (TC-INF), a convocat reprezentanţii misiunilor diplomatice la reuniunea de informare privind provocările și oportunitățile inteligenței artificiale (IA) și acțiunile Consiliului Europei (CoE) în acest sens.

În debut, Ambasadorul Corina Călugăru a mulțumit delegațiilor pentru încrederea oferită în extinderea mandatului de TC-INF. Totodată, a subliniat că Inteligența Artificială este o nouă linie prioritară pentru Organizație, Secretarul General al CoE relevând cu numeroase ocazii importanța abordării problemei dezvoltării IA și implicațiilor sale în domeniul drepturilor omului care impune coordonarea eforturilor de rigoare.

În discuții au fost evocate ponderea şi sensibilitatea subiectului inteligenței artificiale, dar și abordarea predictivă a organizației pe această dimensiune, fiind creat Grupul operativ inter-organizatoric pentru societatea informațională și guvernarea internetului. În cadrul comitetelor interguvernamentale ale CoE au fost lansate procedurile de elaborare a noilor standarde sau complimentate cele existente. În context, au fost prezentate măsurile întreprinse în domenii, precum combaterea discriminării, bioetica, drepturile copilului, cultura, protecția datelor, democrația, educația, lupta împotriva corupției, lupta împotriva criminalității cibernetice, egalitatea de gen, societatea informațională și justiția.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md