Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Republica Moldova țara invitată de onoare la Strasbourg Fashion Week 2018

Republica Moldova țara invitată de onoare la Strasbourg Fashion Week 201810.05.2018

4 mai 2018, Strasbourg – Ambasadorul Corina Călugăru a participat la lansarea proiectului Strasbourg Fashion Week (SFW) Pop UP Store din magazinul Printemps care întrunește colecțiile designerilor din Republica Moldova.

În deschiderea evenimentului, Reprezentantul Permanent Corina Călugăru a mulțumit pentru onoarea acordată Republicii Moldova de a fi descoperită prin munca și creațiile designerilor, care aduc tendinţe noi şi moderne, dar și un nou suflu de inspirație și susținere.

Directorul SFW Alice Stan Ducotey și directorul Printemps Strasbourg Alexandre Vaillant, au salutat prezența și determinarea de a promova talentele Republicii Moldova în sfera modei, care deja se bucură de o atenție particulară.

Brandurile autohtone precum Julia Allert, Vivi Art Boutique Fashion, Creme Brulee, Georgette, KATEA GRI, Lavielace, Lia Fia, Ionel şi Kasandruta, alături de cele internaționale, vor fi expuse timp de două luni în magazinul Printemps, precum și prezentate în perioada 28 mai - 3 iunie în cadrul ediţiei 2018 a Săptămânii modei de la Strasbourg, Republica Moldova participând în ediția actuală în calitate de oaspete de onoare.

Participarea țării noastre la acest proiect este susținută de către Guvernul Republicii Moldova, Asociația Patronală din Industria Ușoară, cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasada Suediei, precum și Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md