Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Cărți de acasă – un eveniment emoționant cu membrii diasporei de la Strasbourg

<i>Cărți de acasă</i> – un eveniment emoționant cu membrii diasporei de la Strasbourg16.04.2018

La 15 aprilie 2018, Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a organizat, cu suportul Biroului Relații cu Diaspora, serata Cărți de acasă cu scriitorii Igor Guzun și Nicoleta Brînză/Zina Zen.

Evenimentul desfășurat în incinta Asociației Parlamentare Europene a reunit membrii diasporei din Strasbourg, care și-au împărtășit unii altora emoțiile legate de casă, răscolite de cărțile celor doi scriitori originari din Republica Moldova.

„Cărțile unesc oamenii. Datorită cărților ne putem să ne simțim acasă oriunde în lume, dacă ne gândim la rădăcinile noastre, comunicăm unii cu alții și muncim – acolo sau aici – pentru oamenii dragi de acasă sau cu gândul și cu fapta la țara din care au pornit drumurile noastre” – acesta a fost unul dintre mesajele-cheie ale evenimentului de la Cărți de acasă.

„Asemenea acțiuni sunt deopotrivă de cultură și de suflet și îi ajută pe membrii din diasporă să mențină legătura cu țara de origine, iar atunci când suntem împreună, devenim mai puternici și putem face mai multe”, a afirmat Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Ambasadorul Corina Călugăru.

Dialogul despre cărți și acasă, purtat de membrii diasporei de la Strasbourg cu cei doi scriitori, a fost unul viu și deschis, care i-a îmbogățit, cu emoții și istorii legate de viață, și pe unii, și pe alții.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md