Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Reuniunea de informare la Strasbourg

Reuniunea de informare la Strasbourg28.03.2018

27 martie, Strasbourg – Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a organizat reuniunea de informare vizavi de procesul de implementare a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020.

Consiliul Europei (CoE) a fost reprezentat de Directorul General pentru programe Verena Taylor, Șeful interimar al Oficiului CoE la Chișinău Eva Gutjahr, precum și mai mulți oficiali din Secretariatul organizației. De asemenea, la eveniment au participat reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale statelor membre pe lângă Consiliul Europei, printre care se numără și donatorii Planului de Acțiuni.

Ambasadoarea Corina Călugăru a evocat atenția autorităților Republicii Moldova acordată proiectelor implementate, precum și importanței preluării și aplicării standardelor europene la nivel de țară. În context, în discuții au participat și Secretarul general adjunct al Guvernului Adrian Ermurachi, și Directorul Centrului pentru implementarea reformelor Iurie Ciocan.

Evenimentul a oferit o bună ocazie de a efectua un schimb de opinii privind proiectele în derulare, inclusiv în domeniul justiției penale, mass-mediei, combaterii corupției, consolidării instituției instituțiilor independente în domeniul drepturilor omului, măsurile de consolidare a încrederii și proiectele în cadrul Parteneriatului CoE-UE pentru Buna Guvernare. Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova au vorbit despre reforma administrației publice centrale și locale, precum și implementarea reformelor la nivel național.

Participanții, în particular din partea statelor donatoare precum Suedia, Norvegia au salutat inițiativa de organizare a evenimentelor de acest gen, primul fiind Open Day Moldova din 4 decembrie 2017. De asemenea, a fost apreciat angajamentul autorităților Republicii Moldova de a persevera în implementarea Planului de Acțiuni.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md