Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Expoziţia Metamorfozele Luminii la Strasbourg

Expoziţia <i>Metamorfozele</i> Luminii la Strasbourg06.03.2018

La 5 martie 2018, Consiliul Europei a găzduit o nouă pagină a tezaurului artistic al Republicii Moldova. În incinta clădirii Agora din Strasbourg a avut loc inaugurarea expoziţiei de artă a pictorului Andrei Mudrea, care va dura până la 29 martie 2018. Expoziția este organizată de către Clubul de Artă al Consiliului Europei, Europe’s Art și cu suportul Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova Corina Călugăru a participat cu un discurs de deschidere la eveniment, remarcând importanţa solilor artistici, precum Andrei Mudrea în promovarea imaginii ţării peste hotare.

La vernisaj au participat funcţionari ai Consiliului Europei și misiunilor diplomatice din Strasbourg, precum şi alți devoratori de artă.

Printre jocuri de culori, lumină, peisaje, cei prezenți au primit în dar simbolul primăverii – Mărţişorul, oferit de către Biroul Relații cu Diaspora şi confecționat de către beneficiarii Centrului de zi pentru copii cu dizabilități PHOENIX din or. Râșcani.

Notă:
Andrei Mudrea, este artist plastic originar din Orhei, Republica Moldova. El este unul dintre discipolii lui Mihai Grecu, autor al mai multor tablouri, grafică și obiecte de artă, membru fondator al "Grupului Zece" din Moldova ("Grupul Zece" include pictori moldoveni precum Andrei Sârbu, Iurie Platon, Tudor Zbârnea, Vasile Moşanu și alții) și Maestru Onorific în Artă din 2001.

Andrei Mudrea este considerat unul dintre cei mai talentați pictori moldoveni. Laureat al mai multor naționale și naționale premii internaționale, a participat la numeroase expoziții de artă organizate în țară și în străinătate.

Numeroase lucrări ale artistului se regăsesc în colecții publice (Muzeul Național de Artă, Chișinău, Republica Moldova; Muzeul Literaturii Mihail Kogălniceanu Chișinău; Muzeul Alexei Mateevici, Chișinău, și altele) și colecții private din întreaga lume (Austria, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Federația Rusă, SUA, Ucraina).

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md