Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Istorii de succes ale diasporei într-un eveniment cultural la Strasbourg

Istorii de succes ale diasporei într-un eveniment cultural la Strasbourg02.10.2017

La 1 octombrie 2017, Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a organizat evenimentul „Trois femmes de Moldova” cu participarea Rusandei Cojocaru, antreprenoare, Nicoletei Brînză/Zina Zen, scriitoare, și Victoriei Mahu, artistă. În pofida aflării celor trei protagoniste în afara țării, acestea continuă să se afirme și să promoveze prin activitatea lor imaginea și valorile din Republica Moldova.

În discursurile lor, invitatele au povestit despre cum a fost pentru fiecare integrarea în ţara gazdă, despre atuurile pe care le aduc cu ele în comunitatea lor și la locul de muncă, venind din Republica Moldova. Cei prezenți la eveniment au împărtășit importanța susținerii reciproce, unității și bunelor exemple care au potențialul de a promova imaginea ţării noastre

Atmosfera deschisă și cordială a oferit posibilitatea de interacţiune cu oaspeţii invitaţi de către Reprezentanţa Permanentă, cât şi cu membrii echipei noi a misiunii, care a fost prezentată cu această ocazie.

În context, Ambasadorul Corina Călugăru, a invitat participanţii la un dialog deschis şi schimburi de idei şi sugestii pentru colaborarea dintre diasporă şi Reprezentanţa Permanentă în continuare.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md