Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Comunicat de presă

Comunicat de presă14.09.2017

La 14 septembrie 2017, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din Strasbourg, a fost lansată expoziția de picturi intitulată ”Justiție – eu te văd așa”, dedicată aniversării a 20 ani de la intrarea în vigoare pentru Republica Moldova a prevederilor Convenției europene a drepturilor omului.

Evenimentul a fost organizat de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliului Europei în parteneriat cu Institutul National de Justiție și a inclus lucrările copiilor participanți la concursul republican de arte plastice „Justiție – eu te văd așa”, precum și un coctail de vinuri autohtone.

În cadrul evenimentului de lansare, Președintele CEDO, Guido Raimondi, a efectuat o incursiune vizavi de cererile și hotărârile emise de Curte în cei 20 de ani, precum și colaborarea stabilită în timp cu autoritățile naționale. Un argument în plus servind și preconizata vizită la Chișinău, în octombrie 2017. O atenție particulară a fost acordată lucrărilor expuse și tinerelor talente.

La rândul său, Ambasadorul Corina Călugăru a remarcat că în cei 20 de ani, sistemul european convențional pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei din regiunea transnistreană, a devenit cunoscut și important, atât prin cererile, cât și hotărârile emise de Curte. Dar, obiectivul nostru a fost de a aduce aici o bogăție încă necunoscută, dar fundamentală pentru viitorul nostru și anume viziunea copiilor asupra justiției.

Lucrările expuse au fost apreciate de vizitatorii Curții prin complexitatea viziunii și exprimarea de sine prin arte.

La eveniment au participat oficialii CEDO și Secretariatului Consiliului Europei, reprezentanții corpului diplomatic ,precum și conaționalii aflați peste hotarele RM.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md