Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Realizarea drepturilor copilului în mediul digital discutate la reuniunea privind politica informațională a Consiliului Europei (TC-INF)

Realizarea drepturilor copilului în mediul digital discutate la reuniunea privind politica informațională a Consiliului Europei  (TC-INF)07.07.2017

La 6 iulie 2017, în contextul exercitării mandatului de coordonator tematic privind politica informațională a Consiliului Europei (TC-INF), dna Ambasador Corina Călugăru a moderat reuniunea privind politica informațională a Consiliului Europei.

Agenda reuniunii a inclus discuții privind formatul definitivării platformei multilaterale de dialog dintre Consiliul Europei și companiile de Internet, care urmează a fi creată potrivit prevederilor Strategiei privind Guvernarea Internetului pentru anii 2016-2019.

Un subiect distinct a fost acordat realizării drepturilor copilului în mediul digital și proiectele organizației în acest sens. În context, au fost abordate elementele comune dintre Strategiile Consiliului Europei pentru drepturile copilului (2016-2021) și Guvernării Internetului, mecanismul de monitorizare la Convenția pentru protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzurilor sexuale (T-ES/Convenția Lanzarote), precum și programele de formare a copiilor în vederea utilizării sigure a Internetului.

În contextul zilei europene pentru protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual (18 noiembrie), Ambasadorul Corina Călugăru a încurajat delegațiile să sporească gradul de conștientizare și promovare în statele membre cu privire la acest fenomen și programele digitale online pentru părinți, care vor fi lansate la 18 noiembrie 2017.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md