Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Expertul Republicii Moldova Vitalie Nagacevschi a devenit membru al Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante

06.07.2017

La 5 iulie 2017 în cadrul reuniunii Delegaților Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei au avut loc alegerile experților din partea Republicii Moldova, Danemarcei, Franței, Luxemburgului, Monaco, Norvegiei și Serbiei în vederea suplinirii poziţiilor de membru al Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT).

În baza concursului național, Republica Moldova a înaintat trei candidați pentru ocuparea poziției respective. În rezultatul procedurii de alegeri, delegațiile statelor membre ale Consiliului Europei au sprijinit candidatura dlui Vitalie Nagacevschi cu majoritatea de voturi.

Informaţii suplimentare
CPT este organul principal de monitorizare a implementării Convenţiei europene pentru prevenirea torturii şi a tratamentelor sau pedepselor inumane ori degradante, fiind un instrument preventiv nejudiciar pentru protejarea persoanelor private de libertate împotriva torturii sau a altor forme de rele tratamente. Membrii CPT sunt experţi independenţi şi imparţiali, cu experienţă în diferite domenii, incluzând avocaţi, medici şi specialişti în domeniul penitenciarelor sau al poliţie.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md