Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Participarea ambasadorului Corina Călugăru la reuniunea privind Parteneriatul pentru buna guvernare Consiliul Europei - Uniunea Europeană pentru ţările Parteneriatului Estic (2015-2017)

Participarea ambasadorului Corina Călugăru la reuniunea privind Parteneriatul pentru buna guvernare Consiliul Europei - Uniunea Europeană pentru ţările Parteneriatului Estic (2015-2017) 05.05.2017

La 4 mai 2017, la Strasbourg, s-a desfășurat reuniunea la nivel de Ambasadori privind Parteneriatul pentru buna guvernare Consiliul Europei - Uniunea Europeană pentru ţările Parteneriatului Estic.

În cadrul reuniunii a fost prezentată viziunea de ansamblu a proiectelor și acțiunilor implementate în domeniile prioritare, precum: protecția și promovarea drepturilor omului, asigurarea justiției, combaterea amenințărilor la adresa statului de drept, adresarea provocărilor societății informaționale, precum și promovarea guvernării democratice.

De asemenea, un accent particular a fost plasat asupra strategiei de comunicare, eficientizării impactului proiectelor cu rezultate palpabile și asigurarea vizibilității în contextul extinderii partneriatului CoE-UE inclusiv pentru anul 2018 și acțiunilor de re-branding.

Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova Corina Călugăru a adus mulțumiri Consiliului Europei și Uniunii Europene pentru asistența acordată, în special prin proiectele bilaterale dedicate autorităților de nivel local, de revizuire a legislației și dezvoltare a capacităților electorale, inclusiv a instituției Avocatului Poporului și Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

De asemenea, a fost evocată importanța promovării mesajelor coordonate pentru asigurarea vizibilității rezultatelor înregistrate și plasarea accentului asupra capacităților resurselor umane.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md