Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Lansarea expoziției Interferențe la Palatul Europei

Lansarea expoziției <i>Interferențe</i> la Palatul Europei12.04.2017

La 11 aprilie 2017, Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a lansat în cadrul unei ceremonii, la Palatul Europei, expoziția de pictură de Nelly Vrânceanu și Eugen Gorean intitulată "Interferențe".

Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Corina Călugăru, a evocat diversitatea și bogăția culturală a țării noastre, care o integrează în patrimoniul cultural european. Valorile culturale reprezintă un element indispensabil de coeziune, o dovadă vădită fiind lucrările expuse. În context, au fost aduse mulțumiri statelor membre ale Consiliului Europei pentru susținerea acordată RM atât în cadrul parteneriatelor bilaterale, cât și multilaterale.

În cadrul evenimentului festiv, cu un cuvânt de salut s-a adresat și Secretarul General al Congresului Autorităților Locale și Regionale, care a punctat, similar, asupra potențialului valoros cultural și turistic al Republicii Moldova. Integrarea prin diversitate și promovarea politicilor de unitate a valorilor contribuie la edificarea societăților incluzive.

La eveniment au participat oficialii Secretariatului Consiliului Europei, împreună cu reprezentanții corpului diplomatic, diasporei RM, care au apreciat vernisajul pictorilor.

Tradițional, a avut loc și o degustare de vinuri moldovenești, apreciate și încurajate a fi promovate pe piața din regiune.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md