Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Afacerea Est - la Strasbourg

Afacerea Est  - la Strasbourg 24.02.2017

La Strasbourg, în incinta cinematografului Odyssée, în ziua de 19 februarie a.c., a avut loc premiera filmului „Afacerea Est”, regia și scenariul aparținând scenaristului Igor Cobileanski.

Evenimentul s-a produs în cadrul celei de-a cincea ediții a filmului românesc, care se desfășoară în perioada 8 februarie-14 martie 2017 la Strasbourg.

Pelicula „Afacerea Est” este produsă de Alien Film în coproducție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Regizorul a menționat că filmul este o istorie inspirată din realitățile anilor 90, scenariul fiind scris acum 10 ani.

Prezentă la eveniment, Ambasadoarea Corina Călugăru a felicitat producătorii pentru performanțele obținute în domeniul artei cinematografice, menționând în special munca de creație a conaționalilor săi - Igor Cobileanski și Valentina Iusuphodjaev.

”Este nu doar o sărbătoare în lumea cinematografiei, dar și un prilej frumos pentru întrunirea conaționalilor la Strasbourg, care urmăresc evoluțiile din țară, inclusiv în domeniul artei”- a menționat Corina Călugăru, urându - le participanților la eveniment inspirație pentru noi scenarii și filme de succes.

Vizionarea peliculei „Afacerea Est”, a fost urmată de o degustare de vinuri din Republica Moldova.

Filmul va mai fi difuzat la cinematograful Odyssée din Strasbourg, Vineri, 24 februarie, orele 15:10; Marți, 28 februarie, orele 18:30; Miercuri, 1 martie, orele 12:15; Luni, 6 martie, orele 18:10 și Joi, 9 martie, orele16:40.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md