Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei 23.01.2017

În perioada 23-27 ianuarie 2017, la Strasbourg, se desfășoară lucrările sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la care participă și delegația din Republica Moldova.

Discuțiile în cadrul sesiunii actuale vor fi marcate de examinarea împuternicirilor delegațiilor naționale la Adunarea Parlamentară, alegerii conducerii APCE și în consecință a comisiilor/comitetelor constitutive. Pe fondul evoluțiilor recente din Turcia, un accent particular al discuțiilor va fi plasat asupra funcționalității instituțiilor democratice și consecințelor tentativei loviturii de stat din iulie 2016.

Atacurile asupra jurnaliștilor și libertatea media în Europa, precum și corelația Internet și discriminarea cibernetică, va fi abordată inclusiv din perspectiva funcționalității Platformei pentru promovarea protecției jurnalismului și a siguranței jurnaliștilor și mecanismelor de combatere a răspândirii discursului de ură din mediul online.

Drepturile populației de etnie romă vor fi examinate în vederea asigurării premiselor necesare incluziunii sociale.

La capitolul reprezentării, se preconizează adresarea dlui Johannes Hanhn, Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, dlui Nicos Anastasiades, Președintele Ciprului și dlui Klaus Iohannis, Președintele României.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md