Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Candidatul Republicii Moldova a fost reales pentru poziţia de membru GRETA

07.11.2016

Candidatul Republicii Moldova pentru Grupul de experţi privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane (GRETA), dna Alina Braşoveanu, a fost realesă în calitate de membru al acestui mecanism de monitorizare al Consiliului Europei (CoE).

Precizăm că urmare concursului național, organizat de ministerul de externe, dna Brașoveanu a fost selectată drept candidat unic.

Alegerile pentru poziţiile vacante GRETA au avut loc în cadrul celei de-a 19-a reuniune a Comitetului Părţilor la Convenţia CoE privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane (4 noiembrie 2016, Strasbourg). La concursul pentru suplinirea a 13 mandate GRETA au fost înaintaţi 43 de candidaţi de către 27 state-părţi la Convenţie (din totalul de 44).

Informaţii suplimentare
GRETA este organul principal de monitorizare a implementării Convenției Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane, fiind constituit din 15 membri – experți independenți și imparțiali în domeniul drepturilor omului, cu experiență în domeniile vizate de Convenție. Republica Moldova este parte la acest important instrument din 2008, fiind printre primele țări care a semnat și ratificat Convenţia.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md