Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Expoziția de pictură și tapiserie a dnei Ecaterina Ajder ”Rapsodie de toamnă” la Palatul Europei

Expoziția de pictură și tapiserie a dnei Ecaterina Ajder ”Rapsodie de toamnă” la Palatul Europei24.10.2016

La 20 octombrie curent, cu prilejul celebrării a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, Reprezentanța Permanentă pe lângă Consiliul Europei a lansat în cadrul unei ceremonii, la Palatul Europei, expoziția de pictură și tapiserie a dnei Ecaterina Ajder ”Rapsodie de toamnă”. Evenimentul a coincis cu lucrările sesiunii Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa (CALRE), la care participă și delegația Republicii Moldova.

La inaugurare, Președintele CALRE, dna Gudrun Mosler –Törnström, a menționat importanța parteneriatului constructiv dintre Congresul Congresului Autorităților Locale și Regionale din Europa și Republicii Moldova. In context, oficialul a evocat vizita anterioară efectuată în Republica Moldova, remarcând frumusețea țării noastre.

În cadrul evenimentului, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova la Consiliul Europei, Corina Călugăru, a opinat că 25 de ani de independență au o semnificație simbolică și marchează o răscruce de drumuri ce implică responsabilitate și motivație continuă. ” În acest parcurs, Semnarea în iulie 2016 a foii de parcurs privind democrația locală a constituit un suport considerabil din partea Consiliului Europei și Congresului Autorităților Locale și Regionale în consolidarea democrației locale. Sunt realizări, provocări, dar și mai multe acțiuni ce urmează a fi implementate în parteneriat”, a mai spus Corina Călugăru.

Totodată, pe parcursul acestor 25 de ani, au fost învățate lecții suficiente despre demnitate și dezvoltării, precum și despre necesitatea de a fi descoperiți, de a fi promovate valorile și talentele naționale. Relevantă, în acest sens, a fost și organizarea, în Palatul Europei, a expoziției dnei pictorițe Ecaterina Ajder, care a adus prin culorile și dibăcia sa și un suflu de toamnă autentică de pe meleagurile noastre.

La eveniment au participat membrii delegațiilor statelor membre la Congresul Autorităților Locale și Regionale, Secretariatului Consiliului Europei, împreună cu reprezentanții corpului diplomatic, diasporei RM, care au apreciat expoziția pictoriței.

Concomitent, a avut loc și o degustare de vinuri moldovenești, care au impresionat vizitatorii.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md