Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Recepţia oficială cu prilejul celebrării a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova la Strasbourg

Recepţia oficială cu prilejul celebrării a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova la Strasbourg03.10.2016

La 29 septembrie 2016, Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a organizat o recepţie oficială cu prilejul celebrării a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

În alocuţiunea sa, Reprezentantul Permanent, Ambasadoarea Corina Calugaru, a menționat că acești 25 de ani au o semnificație simbolică și marchează o răscruce de drumuri ce implică responsabilitate și motivație continuă. Edificarea unui stat independent cere un sacrificiu imens, dedicare și curaj. Sunt ingredientele pe care le utilizează Republica Moldova pentru a deveni competitivă comunității europene.

În procesul de consolidare a democrației, Republica Moldova a beneficiat de susținerea și parteneriatul constant al Consiliului Europei. Multe dintre reformele și realizările obținute au fost posibile, de multe ori în mod exclusiv, grație asistenței și expertizei Consiliului Europei și statelor sale membre. În acest context, dna Ambasadoare și-a exprimat speranța în legătură cu amplificarea cooperării extinse dintre Consiliul Europei și Republica Moldova.

În cadrul evenimentului festiv, cu un cuvânt de salut s-a adresat și Secretarul General Adjunct al Consiliului Europei, dna Gabriella Battaini-Dragoni. Oficialul a remarcat progresul în marja cadrului de cooperare Consiliul Europei - Republica Moldova, accentuând importanța continuității asistenței acordate RM în vederea impulsionării reformelor democratice. De asemenea, oficialul european a reiterat poziția CoE de susținere a integrității teritoriale a statului nostru, dar și sprijinirea continuă a proceselor democratice din Republica Moldova. Mai este un drum lung, pe care îl vom parcurge împreună.

La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic, Secretariatului Consiliului Europei, precum și ai comunității moldovenilor din Strasbourg.

În sala Restaurantului Bleu al Consiliului Europei au fost expuse lucrările pictorului Aurel Marinuţa.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md