Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Întâlnirea cu studenții din Strasbourg

Întâlnirea cu studenții din Strasbourg19.09.2016

La 18 septembrie 2016, Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a organizat întâlnirea tradițională cu studenții moldoveni din or. Strasbourg.

Discuțiile s-au efectuat într-o atmosferă deschisă și cordială, cu punctarea activităților misiunii și expunerea de către studenți a experiențelor universitare. În context, dna Ambasador Corina Călugăru, a informat despre acțiunile Reprezentanței Permanente în promovarea Republicii Moldova, inclusiv pe domeniul cultural.

Totodată, tinerii în cadrul unei sesiuni de întrebări s-au referit la specificul studiilor, activitățile de voluntariat în care sunt implicați, precum și desfășurarea unui șir de activități extra-culturale. Un accent particular a fost plasat pe aspectele sistemului francez de învățământ și provocările de acomodare.

În context, participanții au decis continuarea interacțiunii active cu Reprezentanța Permanentă, inclusiv prin lansarea unei platformei online de dialog.

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md