Despre Moldova

This text will be replaced

Noutăţile misiunii

Lansarea înregistrării pentru participarea la cea de-a 5-ea ediție a competiției European Human Rights Moot Court

Lansarea înregistrării pentru participarea la cea de-a 5-ea ediție a competiției European Human Rights Moot Court25.08.2016

A fost lansată înregistrarea pentru participarea la cea de-a 5-ea ediție a competiției European Human Rights Moot Court.

Concursul este organizat la Strasbourg de ELSA (European Law Student Association) în colaborare cu Consiliul Europei (CoE) și oferă o oportunitate unică pentru studenți de a experimenta și implementa direct principiile și prevederile Convenţiei europene a drepturilor omului, fiind desfășurat în limba engleză.

Pentru concurs sunt eligibili doar studenții care fac studii de licență sau master în drept. Numărul membrilor echipelor este de 2-4 studenți. Echipele pot fi însoțite de 2 sau mai mulți profesori.

Fază inițială a Concursului se desfășoară în scris, prin depunerea de către fiecare echipă înregistrată a două formulare, unul pentru reclamant și unul pentru pârât. Acestea se bazează pe cazuri fictive. În etapa Finală sunt selectate 20 de echipe, în baza evaluării, iar pledoariile se țin la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Pentru participarea inițială nu este necesară achitarea unei taxe, însă, fiecare membru al echipelor calificate pentru Finală trebuie să achite o taxă de participare de 250 Euro. Adițional, fiecare profesor poate alege opțiunea de a achita 500 Euro care include cazarea, sau cea de 100 Euro care exclude cazarea. Cheltuielile de călătorie/transport nu sunt incluse în această sumă.

Echipa câștigătoare va primi un premiu de 2000 Euro și oportunitatea de a face un stagiu la CEDO, la Strasbourg, și la Oficiul de Legătură al CoE pe lângă Uniunea Europeană, la Bruxelles.

http://ehrmcc.elsa.org/participation/

Counsil of Europe coe int web Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Commissioner for Human Rights mfa.md